TAK test: voorgekookte krieltjes uit de airfryer

Het is weer tijd voor een nieuwe TAK test: voorgekookte krieltjes van AH. De krieltjes kun je volgens de verpakking ook bakken in een koekenpan, maar ik vind dat niet echt geweldig. Ze worden niet gaar en al helemaal niet rondom bruin (tenzij is een grote hoeveelheid vet misschien).
Vandaar dat we met kerst eens geprobeerd hebben hoe het smaakt uit de airfryer. En? Wij zijn overtuigd, zo zijn ze veel lekkerder!

De verpakking van 800 gram is in twee porties verpakt, elke portie (400 gram dus) is voldoende voor 2 personen. We mengen de aardappeltjes met een beetje olie. Op die manier bakken ze lekker bruin en knapperig. De meeste olie vind je overigens na het bakken onder in je opvangbak terug.

Ingrediënten
– 400 g voorgekookte krieltjes (wij testten de krieltjes uit het koelversvak van AH)
– 1/2 el (zonnebloem)olie

Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.

Halveer alle aardappeltjes en meng ze in een kom met de olie.  Je kunt de krieltjes natuurlijk ook heel laten, maar dan is de baktijd langer. Dit hebben we niet uitgeprobeerd.
Verdeel over het mandje van je airfryer. Plaats eventueel een spatdeksel * over de aardappelen om spatten te voorkomen.
Bak de aardappeltjes in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar. Eventueel halverwege de baktijd even omschudden.

Bij de aardappeltjes voegde ik na 13 minuten ook nog de vegetarische nuggets (zie de eerdere TAK test hierover). Zij bakken 5 minuten mee.

Variatietip: meng ook eens met verse kruiden (bijv. tijm of rozemarijn en knoflook) of specerijen (denk aan paprikapoeder of tex mex kruiden).

* Wil je aardappeltjes knapperig bakken, dan heb je toch echt een beetje olie nodig.  We hebben 2x krielen gebakken, mét en zonder spatdeksel. We kregen een spatdeksel toegezonden van BaJo Kitchensupplies om te testen. Met spatdeksel hebben de krieltjes een iets langere baktijd. Het spatdeksel was na afloop behoorlijk vet, maar is met een sopje gelukkig goed schoon te maken. Bijkomend voordeel is overigens ook dat je airfryer makkelijker schoon te maken is ;-).
We hebben het deksel ook geprobeerd met de tortillachips, de ultieme test met drumsticks of speklapjes volgt nog!

Spatdeksel
Spatdeksel voor Philips Airfryer XL

 

4 Comments

  1. Hedwig Rijkers 13 maart 2018 at 15:01

    Hallo,al een paar maal heb ik een bananenbrood gebakken in de airfryer in een cakeblik,gaat supersnel en komt er heel mooiuit!
    Ook de zalm met tomaatjes gemaakt,supersnel klaar en perfect gebakken! Was heerlijk!

    1. Anja 13 maart 2018 at 15:36

      Wat leuk om te horen Hedwig, dank je!

  2. Lies 5 december 2019 at 16:52

    Op welke stand moet de airfryer nog het bakken van de aardappeltjes?

  3. ploink75 6 november 2022 at 18:39

    180 graden? Op de mijne zit alleen een aan-en uitknop. Geen idee hoe heet het ding wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.