Test: Tefal Fry Delight XL FX1050

In de wereld van de airfryers was de Tefal Fry Delight XL ons nog redelijk onbekend, tot we de kans kregen om deze te testen. Die kans konden we natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan! Vandaag vertellen we je meer over de airfryer én wat wij ervan vinden.

Deze Tefal airfryer ziet er anders uit dan de airfryers die we tot nu toe getest hebben en dat is leuk! Op die manier springt deze airfryer er qua looks al goed uit door de meer rechthoekige vorm én de witte kleur.

Tefal airfryer

De voorkant van de Tefal Fry Delight is glanzend zwart en heeft een touchscreen display met 7 automatische bereidingsprogramma’s, namelijk: friet, snacks, kip, vlees, bakken, voorverwarmen en warmhouden. Uiteraard kun je ook zelf de temperatuur en tijd instellen mocht je je eigen gevoel willen volgen 🙂 .

Bij het apparaat wordt een kleine handleiding geleverd, voor de uitgebreidere handleiding keek ik op de website van coolblue. Via hun hebben wij het apparaat mogen ontvangen om te testen en op deze pagina vind je dan ook de handleiding.
Persoonlijk vond ik het wel jammer dat er alleen een kleine handleiding bij het apparaat zelf zit, vooral als je een beginner bent op het gebied van de airfryer is een uitgebreide handleiding toch wel erg fijn.

Tefal airfryer

Bij openen van de bak zien we meteen dat deze airfryer een draadmandje heeft. Onze ervaring leert dat dat meestal de friet ten goede komt maar dat deze wel wat lastiger schoon te maken zijn. Volgens de handleiding mag de draadmand én bak in de vaatwasser, maar dat hebben we nog niet geprobeerd. Voor nu wassen we het mandje na gebruik meteen goed af.

Met het eruit halen van het mandje na het koken/bakken valt het ons op dat je wel makkelijk de plastic rand erboven raakt met de hete draadmand. Deze hebben we dan ook tijdens het testen al wat beschadigd, maar dat doet gelukkig niks af aan de bruikbaarheid van de airfryer.

Tefal airfryer-friet

Om de Tefal Fry Delight XL goed te testen hebben we er frietjes in gebakken, zoals je kunt zien op bovenstaande foto ging dat goed! We gebruikten hiervoor de standaard friet instelling. Vergeet niet tussendoor een keer goed te schudden én blijf ze in de gaten houden! Bij ons waren sommige frietjes namelijk wel erg krokant en een enkeling nog nét niet helemaal gaar.
Bij de volgende test deden we er iets minder friet in en dat gaf al een beter resultaat.

Daarnaast bakten we ook nog lekkere cakejes in deze airfryer; die waren perfect!
Dit recept komt later deze week online.

Technische gegevens

Vermogen: 2000 W
Inhoud: 2 liter, 1,2 kg
Bedieningspaneel: digitaal
Snoerlengte: 1 meter
Afmeting: 35,1 x 35,1 x 35,1
Gewicht: 8,5 kg
Prijs: € 149,99

Resultaten uit de test

+ Mooi design, anders dan anders.
+ Grote inhoud, goed voor grotere gezinnen.
+ Mandje en bak mogen in de vaatwasser.

– De bijgeleverde handleiding is klein, wel staat er een uitgebreidere versie online.
– De warme bak beschadigt de rand erboven gemakkelijk, gelukkig werkt de airfryer daardoor niet minder.

Al met al een mooie, zware airfryer met goed resultaat!

 

3 Comments

 1. Notencakejes met appel - The Amazing Kitchen 23 februari 2018 at 07:38

  […] Meer weten over deze airfryer? Lees dan onze review hier. […]

 2. Meta Poelzl 24 februari 2018 at 11:29

  Leuk deze test! Hier in Oostenrijk was deze airfryer bij Hofer (Aldi) in de aanbieding en veel gunstiger dus! Ben zeer tevreden ook met de service van Tefal, grilrekje en bakbakje kwamen binnen enkele dagen, bakken en grillen gaat perfect, ben Tefalfan!!!

  1. Anja 24 februari 2018 at 14:10

   Goed om te horen! Fijn dat de service van Tefal goed is, want ook dat is belangrijk. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.