Zalm met tomaatjes en kruiden

Zalm is hier in huis een van de favoriete vissoorten. Gezond vanwege zijn natuurlijke vetten en mag dus wel vaker op tafel. Lekker bij gebakken aardappeltjes, pasta of aardappelpuree en in combinatie met bijna alle groenten.

Vis is uitstekend geschikt om te bakken in de airfryer. Let wel op de gaartijden, want het gaat ontzettend snel! Bovendien is ook de grootte en dikte van de visfilet bepalend voor de gaartijd. De tijd die in het recept genoemd wordt, is ook voor elke airfryer nog eens anders.

Ingrediรซnten (2 porties)

– ca. 250 g (wilde) zalmfilet
– 12 cherrytomaatjes
– 6 takjes verse (citroen)tijm
– 1 schijfje citroen
– evt. enkele blaadjes verse basilicum

Laat de vis op kamertemperatuur komen. Gebruik je zalm uit de diepvries, laat hem dan volledig ontdooien.

Was de tomaatjes en droog ze.

Vet twee kleine of een grotere ovenschaal in met een klein beetje olie (tegen het plakken). Leg de tijm in het schaaltje en de zalm er bovenop. Rangschik de tomaatjes rond de vis. Bestrooi alles met zout en peper en leg er 2 halve plakjes citroen op. Scheur eventueel de basilicumblaadjes grof en stop ze tussen de tomaatjes en de zalm.

Zet de schaaltjes in de airfryer en bak de vis op 180 graden in ca. 5-8 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de zalmfilets, dus controleer na 5 minuten of het niet te hard gaat.
De zalm is gaar als hij nog meegeeft als je er op drukt. Voelt hij erg stevig aan en komt er wit kookvocht uit de vis, dan ligt hij er al te lang in.

Variatietip: leg een dunne zalmfilet tussen de zuurkool en de aardappelpuree in deze zuurkoolschotel. Heb je wat dikkere filet, dan kun je hem ook in plakjes snijden. Het smaakt heerlijk, en de zalm gaart zachtjes tijdens het verwarmen in de airfryer.

1 Comment

  1. Riet Dokter 16 februari 2018 at 17:07

    lijkt mij heel erg lekker

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.