Zelf gemaakte bonbons met chocola en sprinkles

Bij een feestelijk aangeklede koffie kun je ook zelf gemaakte bonbons met chocola en sprinkles geven. Ze zien er prachtig uit en zijn echt niet moeilijk om te maken. De basis van deze bonbons is cake, bijvoorbeeld een restje dat je overhoudt als je de feestelijke laagjescake maakt. Maar je kunt er ook een cakeje voor bakken, dat gaat supersnel met het basisrecept voor cake.
De bonbons op deze foto’s zijn gemaakt met de sprinkles uit ons kerstpakket.


Zelf gemaakte bonbons

Zelf gemaakte bonbons

Ingrediënten 
– ca. 200 g cake
– 50 g mascarpone (bijv. een rest van de laagjescake)
– 1 zakje chcoladeglazuur
– amandelpasta of jam of nutella
sprinkles
glazuurstiften in verschillende kleuren
– lolliestokjes of satéprikkers

Bereiding
Voor de ronde bonbons: verkruimel de helft van de cake (ca. 100 gram) en voeg hieraan de mascarpone toe. Roer goed door elkaar met een vork tot je een plakkerig geheel hebt. Rol er nu 8-10 kleine balletjes van en leg deze afgedekt met plasticfolie in de koelkast zodat ze een beetje opstijven.

Voor de vierkante bonbons: snijd de resterende cake in dunne plakjes. Wij gebruikten een rest van de chocolaag en een rest vanillecake van de laagjescake. Besmeer een plakje cake met een laag pasta of jam, leg het andere plakje cake er boven op en snijd er vierkantjes van.

Smelt de chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt ook een reep chocolade gebruiken. Hak deze in blokjes en smelt de chocolade boven een pannetje kokend water of in de magnetron. Let op dat de chocola niet verbrandt!

Giet de gesmolten chocolade in een kleine maatbeker of een kommetje. Zorg dat er zoveel in staat dat je de cakeballetjes of vierkantjes helemaal kunt onderdompelen.
Strooi de sprinkles in een schaaltje.

Haal de balletjes uit de koelkast. Dompel een lolliestokje in de gesmolten chocola en dan in een balletje. Doe dit met alle balletjes en blokjes.
Zelf gemaakte bonbons

Dompel nu een balletje onder in de chocolade, haal er voorzichtig uit en laat goed uitlekken boven het schaaltje. Zet weg op een velletje bakpapier en laat de chocolade hard worden.
Dompel een vierkantje onder in de chocolade, haal er uit en laat goed uitlekken. Wentel het blokje door de sprinkles voordat de chocolade hard geworden is. Zet weg op een velletje papier en laat de chocolade hard worden.

Decoreer de balletjes met het suikerglazuur en rol door de sprinkles voordat de glazuur droog is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.