Zoet breekbrood van croissantdeeg uit de airfryer

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor de paasbrunch? Dan hebben we een zoet breekbrood van croissantdeeg voor je. Het wordt gevuld met kaneelsuiker en noten. Heerlijk!

Het is echt niet moeilijk te maken, we laten je zien hoe je dat doet en het is in een uurtje klaar!

Ingrediรซnten

  • 1 blikken deeg voor supercroissants uit het koelvak
  • een klontje (van 1 eetlepel ongeveer) roomboter
  • 2 el fijne tafelsuiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 15 g (ca. 1 el) hazelnoten
  • 15 g (ca. 1 el) amandelen

En verder

  • bloem voor op het werkblad
  • bakkwastje
  • 1 ronde bakvorm van ca. 15 cm doorsnede
  • bakpapier

 

Zoet breekbrood met kaneel en noten

Bereiding

Laat de roomboter smelten en weer afkoelen tot handwarm. Ik gebruik hiervoor altijd een metalen maatbeker die ook op inductie werkt. Heb je gas, dan kun je elk metalen kannetje gebruiken en die op een sudderplaatje zetten. Op die manier kun je makkelijk kleine hoeveelheden boter smelten.
Knip 2 repen bakpapier en laat kruislings aan de zijkanten over de bakvorm hangen. Hiermee til je het brood straks zo uit de vorm. Kwast het bakblik en het bakpapier in met boter.

Het deeg voorbebereiden

(1)

Het deeg voorbebereiden

(2)

Het deeg voorbebereiden

(3)

Open de verpakking volgens de aanwijzingen. Strooi bloem op het werkblad en rol het deeg voorzichtig uit. Probeer het zo min mogelijk te bewerken. Meng kaneel en suiker. Hak de hazelnoten fijn en strooi met de kaneelsuiker over het deeg (foto 1).
Snijd het deeg met bijv. een pizzaroller of een scherp mes in de lengte in 3 of 4 gelijke repen. Snijd de repen in vierkanten (foto 2).
Stapel de deegplakjes in een soort van cirkel in de vorm (foto 3).
Dek de bovenkant af met een vochtige theedoek of een vel plasticfolie (of douchemuts).

Laat 30-45 minuten rijzen.

 

Verwarm intussen de airfryer voor op 160-170 graden. Exacte temperatuur is lastig aan te geven. Ik heb een XL airfryer gebruikt en ben begonnen op 170 graden, maar dat mocht wel iets lager, dus 160 is waarschijnlijk prima.

 

Bak gedurende 20-25 minuten tot het brood bruin en gaar is. Wordt het toch te donker aan de bovenkant dek het dan af met een vel aluminiumfolie dat je een beetje omvouwt. Dit is lastig als alles heel erg heet is, maar doe je dat niet dan vliegt de folie tegen het grill-element en dat wil je niet.
Laat 5 minuten in de vorm afkoelen. Til het brood dan voorzichtig aan het bakpapier er uit en laat verder helemaal afkoelen op een rooster.

 

 

TIP: je kunt het brood ook prima een dag van te voren bakken.

 

4 Comments

  1. Hedwig 17 april 2019 at 09:35

    wat ziet het er heerlijk uit,ga ik zeker maken!
    Fijne Paasdagen en groetjes van Hedwig.

    1. Anja 17 april 2019 at 09:50

      Het smaakt echt goed, succes! Deel je een foto? Dat vinden we leuk ๐Ÿ˜Š

  2. Bernadettr 20 april 2019 at 16:15

    Ik probeer het nu te maken maak het rijst niet

    1. Anja 20 april 2019 at 16:20

      Het croissantdeeg rijst zeker minder dan gewoon deeg. Tijdens het bakken moet het wel rijzen. Ik ben het nu ook weer aan het maken, staat net in de oven. Maar het rijst hier ook minder dan wanneer je er losse croissants van bakt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.